Ultrastar - karaoke na pc na

 Portal   Forum   Regulamin   Rejestracja   Zaloguj   Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem Mikrofony SingStar
Autor Wiadomość
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 10:14   Problem Mikrofony SingStar

Witam. Kupiłem sobie dzisiaj oryginalne mikrofony SingStar i mam problem z odpowiednią konfiguracją UltraStar'a. Bawiłem się co nieco w ustawieniach i albo jest tak że działa tylko jeden albo tak że jak się śpiewa to nalicza równocześnie punkty dla dwuch graczy tak samo. :-/ Czy mógł by ktoś opisać jak to skonfigurować? Byłbym bardzo wdzięczny :-)
 
 
Szczypior 
Supergwiazda


UltraStar: 0.7.2 & 1.0.1a Dlx
Dołączył: 09 Lip 2009
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1/5
Posty: 792
Otrzymał 991 piw(a)
Skąd: Sun
Wysłany: 2009-08-24, 10:21   

Opcje-> Nagrywanie-> Lewy kanał na 1, Prawy na 2
 
 
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 10:30   

No właśnie problem w tym że tak zrobiłem na samym początku :-/ I wtedy jest tak że jak się śpiewa do jednego to zalicza punkty dla obu graczy a drugi w ogóle nie działa :-/
 
 
Szczypior 
Supergwiazda


UltraStar: 0.7.2 & 1.0.1a Dlx
Dołączył: 09 Lip 2009
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1/5
Posty: 792
Otrzymał 991 piw(a)
Skąd: Sun
Wysłany: 2009-08-24, 10:33   

Nie możliwe... Nagrywanie jest z mikrofonu?
A może wyłapuje z głośników, albo masz za duże podbicie i jeden mikrofon wyłapuje to co śpiewają obydwie osoby
 
 
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 10:40   

No właśnie nie wiem o co chodzi :-/ Specjalnie kupiłem mikrofony żeby nie było takich problemów :-/ Spróbuje ściągnąć innego UltraStar'a, może to pomoże. Albo coś w ustawieniach Windows jest nie tak :-/
 
 
Szczypior 
Supergwiazda


UltraStar: 0.7.2 & 1.0.1a Dlx
Dołączył: 09 Lip 2009
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1/5
Posty: 792
Otrzymał 991 piw(a)
Skąd: Sun
Wysłany: 2009-08-24, 10:43   

EloManiek napisał/a
No właśnie nie wiem o co chodzi :-/ Specjalnie kupiłem mikrofony żeby nie było takich problemów :-/ Spróbuje ściągnąć innego UltraStar'a, może to pomoże. Albo coś w ustawieniach Windows jest nie tak :-/

Ale te mikrofony mają osobną kartę dźwiękową, więc nic w ustawieniach Windowsa raczej nie powinno być nie tak...
Może podaj jak masz ustawione opcje/dźwięk i opcje/nagrywanie
Poza tym czy jak śpiewasz to dźwięk słuchasz na głośnikach czy słuchawkach
A w ustawieniach windowsa to tylko jak masz wysoko ten suwaczek co do głośności mikrofonu, ale tych z SingStar'a!
 
 
SirLEO 
Administrator



UltraStar: 0.8.3
Wiek: 41
Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 646
Otrzymał 45 piw(a)
Skąd: Ustrzyki Dolne
Wysłany: 2009-08-24, 11:13   

Aby było śmieszniej, ja też mam nagle dziwny z nimi problem! Po zakupie działały ładnie każdy osobno w duecie, teraz coś chyba namieszało się w systemie i nagle drugi mic nie działa wcale...
_________________
Hej
, jeśli uważasz, że dobrze śpiewasz, to zapraszam na koncert w Bieszczady.

http://fop.prv.pl - Strona o mojej chorobie, wrażliwi nie zaglądać!
 
 
 
Vexevir 
Prawdziwy artysta



UltraStar: pre alpha 0.9.0 IW1
Wiek: 19
Dołączył: 31 Lip 2009
Pochwał: 1
Posty: 424
Otrzymał 714 piw(a)
Skąd: Piotrkowa Tryb.
Wysłany: 2009-08-24, 11:18   

Oprogramowanie tez to mialem poradzilem sobie:P

Najlepiej dodaj lub usun sprzet i od nowa zainstaluj
_________________
 
 
 
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 12:27   

Ok problem rozwiązany :-) We właściwościach mikrofonu trzeba było zmienić Format Domyślny z 1- kanałowego na 2-kanałowy, więc to była wina Ustawień w Windows :-) Wielkie Dzięki Wszystkim Za Pomoc :-) Niech Nutki będą z Wami :-P

 
 
SirLEO 
Administrator



UltraStar: 0.8.3
Wiek: 41
Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 646
Otrzymał 45 piw(a)
Skąd: Ustrzyki Dolne
Wysłany: 2009-08-24, 14:25   

Tam chyba powinno być ustawione chyba na 1 kanał? A może mi dlatego nie działa drugi bo mam na 1? Muszę obadać tylko nie mam kiedy. Ale kurcze samo coś windows miesza.
_________________
Hej
, jeśli uważasz, że dobrze śpiewasz, to zapraszam na koncert w Bieszczady.

http://fop.prv.pl - Strona o mojej chorobie, wrażliwi nie zaglądać!
 
 
 
mikiek 
Obiecujący artysta



UltraStar: DX 1.0.1 Chal-Medl-Duet-Edition r9 RC8
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 96
Otrzymał 27 piw(a)
Skąd: Zgorzelec
Wysłany: 2009-08-24, 15:19   

SirLEO napisał/a
Ale kurcze samo coś windows miesza.


Jak kupisz mikrofony firmy Microsoft to nie bedzie mieszac :P xD
 
 
 
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 16:03   

SirLEO napisał/a
Tam chyba powinno być ustawione chyba na 1 kanał? A może mi dlatego nie działa drugi bo mam na 1? Muszę obadać tylko nie mam kiedy. Ale kurcze samo coś windows miesza.


Musi być na 2-kanały, inaczej nie działa, Przynajmniej u mnie ;) I nie może być za dobra jakość bo się śpiewać nie da :-? Po całej linii melodycznej skacze :-) Ja mam ustawione na jakość telefoniczną i śpiewa się Super :-)
 
 
michalek^ 
US Maker



UltraStar: 0.8.3 beta
Wiek: 20
Dołączył: 25 Kwi 2009
Pochwał: 6
Posty: 1127
Otrzymał 15 piw(a)
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-08-24, 16:10   

EloManiek napisał/a
Po całej linii melodycznej skacze :-)

To Ty tak śpiewasz a nie Ci coś skacze.
_________________
...Everybody needs a chance at love...
 
 
EloManiek 
Drewniane ucho



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 6
Skąd: Tbg
Wysłany: 2009-08-24, 16:14   

michas17j napisał/a
EloManiek napisał/a
Po całej linii melodycznej skacze :-)

To Ty tak śpiewasz a nie Ci coś skacze.


Hehe nie xD Bo na tych ustawieniach co teraz mam jest dobrze :-P Jak kiedyś będzie opcja gry przez sieć to się zmierzymy :mrgreen:
 
 
SirLEO 
Administrator



UltraStar: 0.8.3
Wiek: 41
Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 646
Otrzymał 45 piw(a)
Skąd: Ustrzyki Dolne
Wysłany: 2009-08-25, 23:19   

Wywaliłem z systemu mikrofony SS, zrobiłem reset, włożyłem je, zainstalowało, ustawiłem mikrofon na 2 kanały, jakość CD i zadziałało. Nie cudujcie z jakością tylko na CD dawać.
Mam dużo softu co miesza mikrofonami i może dlatego mi coś namieszało, też mam Vistę.
EloManiek, a ustaw mice SS na domyślne, co ciekawe u mnie nie widać na tych wskaźnikach, że działają, a w US ładnie chodzą.
_________________
Hej
, jeśli uważasz, że dobrze śpiewasz, to zapraszam na koncert w Bieszczady.

http://fop.prv.pl - Strona o mojej chorobie, wrażliwi nie zaglądać!
 
 
 
matixl 
Drewniane ucho


UltraStar: 0.7.1 i DX 1.0.1
Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 10
Skąd: z internetu
Wysłany: 2009-08-26, 08:48   Problemik

No ja mam chyba gorszy problem :( Mam narazie 1 mikrofon dynamiczny.
Gdy śpiewam to mi nie rejestruje dopiero jak ryknę w ten mikrofon to jakaś kropka sie wywali :D Dodaję załącznik z moim konfigiem może ktoś go naprawi :)
Jakby co to też próbowałem w Windowsie próbować






------------------------------------------------------------------------------
Jakoś teraz działa wziołem gł.nagrywania na ok.70 podbicie 20db w systemie a na ultrastarze 12 i działa trochę za cicho ale działa.

config.rar
config
Pobierz Plik ściągnięto 762 raz(y) 743 Bajtów

 
 
SirLEO 
Administrator



UltraStar: 0.8.3
Wiek: 41
Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 646
Otrzymał 45 piw(a)
Skąd: Ustrzyki Dolne
Wysłany: 2009-08-26, 09:43   

W systemie daj większe podbicie, a w grze zmniejsz.
Ja mam tylko przełącznik Włącz/Wyłącz wzmocnienie mikrofonu w systemie. Nawet nie wiem na ile podbija ale pewnie max tego co masz na suwaku.
_________________
Hej
, jeśli uważasz, że dobrze śpiewasz, to zapraszam na koncert w Bieszczady.

http://fop.prv.pl - Strona o mojej chorobie, wrażliwi nie zaglądać!
 
 
 
matixl 
Drewniane ucho


UltraStar: 0.7.1 i DX 1.0.1
Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 10
Skąd: z internetu
Wysłany: 2009-08-29, 18:21   

ciekawe czy mikrofony na singstara by poszły na windows 7?
 
 
SirLEO 
Administrator



UltraStar: 0.8.3
Wiek: 41
Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 646
Otrzymał 45 piw(a)
Skąd: Ustrzyki Dolne
Wysłany: 2009-08-29, 18:59   

Te na kablu i usb jak najbardziej, przecież to są polecane mikrofony do pc.
Nie wiem jak z tymi bezprzewodowymi.
_________________
Hej
, jeśli uważasz, że dobrze śpiewasz, to zapraszam na koncert w Bieszczady.

http://fop.prv.pl - Strona o mojej chorobie, wrażliwi nie zaglądać!
 
 
 
peter_14 
Drewniane ucho


Dołączył: 20 Paź 2009
Posty: 1
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-10-23, 14:00   

Słuchajcie, ja mam problem z mikrofonami do Singstara - jak miałem jednokanałowe ustawienia to mikrofon niebieski super łapał, a czerwony w ogóle. Jak przestawiłem na 2-kanały, to czerwony super działa, a niebieski bardzo kiepsko (rzadko łapie dźwięki). - co robić?

edit/ Właśnie zauważyłem, że po zmianie kanałów to mikrofon na kanale 2 lepiej działa, niż na pierwszym.
 
 
Hubcia 
Drewniane ucho


UltraStar: DX 1.0.1
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 23
Otrzymał 5 piw(a)
Skąd: inąd
Wysłany: 2010-07-04, 12:30   

jak to ustawić pod xp-kiem? Wyskakuje mi w grze, że jeden gracz ma przypisane 2 mikrofony. Chociaż ustawiłem lewy-1 prawy-2. Mam mikrofony od SingStara.
 
 
Corvus5 
Czołowy artysta
UltraStar Founder



UltraStar: ultrastargame 1.0.2 stable
Dołączył: 03 Wrz 2009
Pochwał: 2
Posty: 320
Skąd: Bytom
Wysłany: 2010-07-04, 16:03   

W UltraStarze przejrzyj ustawienia pozostałych kart dźwiękowych. Możliwe, że na innych jest coś ustawione i gra nie wie z którego źródła ma korzystać. Stąd taki komunikat.
_________________

UltraStar Community Network
UltraStar na Twitterze
UltraStar na Facebooku
 
 
Hubcia 
Drewniane ucho


UltraStar: DX 1.0.1
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 23
Otrzymał 5 piw(a)
Skąd: inąd
Wysłany: 2010-07-04, 20:25   

Corvus5 napisał/a
W UltraStarze przejrzyj ustawienia pozostałych kart dźwiękowych. Możliwe, że na innych jest coś ustawione i gra nie wie z którego źródła ma korzystać. Stąd taki komunikat.

Dzięki. W 2 minuty zrobiłem (wliczając uruchomienie gry :-) ) Nie ma to jak umiejętność czytania ze zrozumienie :-/
Jeszcze raz dzięki.
 
 
dzynek1989 
Drewniane ucho


UltraStar: 1.1.0
Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 5
Otrzymał 4 piw(a)
Skąd: Wielduch
Wysłany: 2011-05-16, 22:34   

czekam teraz tylko na kuriera z moimi mikrofonami:) mam nadzieje ze do piątku dojedzie trza zorganizowac jakas impreze:) mam na uwadze wszystkie zalecenia przez was podane;)
Pozdrawiam Dzynek1989
 
 
wit232 
Drewniane ucho


UltraStar: 0.8.3
Wiek: 44
Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 2
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2011-05-17, 15:06   

Witam,
Dopiero zaczynam zabawę z US .Czy na początku wystarczą zwykłe mikrofony jakie są przy kompie czy też muszą to być jakieś specjalne?
Pozdrawiam
Witold
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template bLock modified by SirLEO, Arhan